Archívum

Mexclusive

CSR - Társadalmi felelősségvállalás

Manapság Magyarországon kommunikációs slágertéma a CSR – a Corporate Social Responsibility, avagy a szervezetek társadalmi felelősségvállalása. Számos vállalati szakember leszűkíti a CSR fogalmát az adományozás, a karitatív cselekedetek, illetve a szponzorálás témakörére. Pedig világosan kell látni, hogy a CSR nem azonos az adományozással, a mecenatúrával, a jótékonykodással, bár mindezek vitathatatlanul összefüggnek a CSR tevékenységgel.

Mit jelent a felelősség, a felelősségvállalás?

A Webster szótár szerint a „felelős” kifejezés jelent egyrészről minőséget és állapotot. Másrészről a felelős egyben erkölcsi, vagy mentális, illetve jogi kategória, amelynek következménye az elszámoltathatóság, alapja a megbízhatóság és a szavahihetőség.

Felelős az, aki nem hárítja át másra, aki tudatosan vállalja, elveiből, erkölcsi felfogásából fakadó döntése, ítélete, cselekedete, tette, magatartása, viselkedése következményét.
A társadalmi felelősség-vállalás, amikor a társadalomban sajátos helyzetük alapján elkülönült embercsoportok tudatosan vállalják fel döntéseik, cselekedeteik következményeit.

Mi a Mex Rádió csoport rádióiban tudatosan, felelősségteljesen végezzük munkánkat. Ez érvényes a rádiózásra (műsorvezetésre), és a cégügyekre is. Olyan partnerekkel dolgozunk, akik hasonlóan gondolkodnak, és a támogatásokat is ezen elv szerint szelektáljuk.

Akiket támogatunk:

Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület

Életmentő a Beteg Gyermekekért és a Nagycsaládosokért Alapítvány

 

 

 

FONTOS

Kizárólag olyan szervezeteket támogatunk, akik leinformálhatóak, és bizonyították, hogy szívvel - lélekkel az adott cél érdekében dolgoznak. Kampányainkban mi nem is érintkezünk a pénzzel, a Mex Rádió 2016 óta támogat ilyen formában kezdeményezéseket. Keress minket bizalommal!